کفش نامناسب چه بلایی سرمان می آورد
کفش نامناسب چه بلایی سرمان می آورد ؟ آیا تا به حال کفشی پوشیدهاید که احساس ناراحتی و درد کنید؟ شما تنها نیستید، همه ما در طول زندگی خود حداقل یکبار تحت تأثیر عوارض پوشیدن کفش نامناسب قرار گرفتهایم و با مشکلات و آسیبهای آن دست به گریبان بودهایم.
عوارض پوشیدن کفش نامناسب چیست؟
-
کفش نامناسب و کجی شست پا:
حتما دیدهاید که در قاعدهی شست بعضی از پاها برجستگی وجود دارد. به این برجستگی بونیون گفته میشود.
کسی که استعداد این امر را داشته باشد اگر کفش تنگ بپوشد، چون شست پا به طرف خارج و انگشتان دیگر انحراف پیدا میکند، احتمال برجسته شدن بونیون و درد آن و کجی شست پا که به آن هالوکس والگوس میگویند بیشتر میشود که در بعضی مواقع بسیار دردناک است و منجر به عمل جراحی خواهد شد.
-
درد پاشنه:
در پا و مچ پا، 26 استخوان وجود دارد که استخوان پاشنه بزرگترین آنها است. طبق گزارش انجمن جراحان پا و مچ پای آمریکا در سال 2010، درد مچ پا شایعترین دردی در پا است که بیماران به دنبال درمان آن هستند.
درد پاشنهی پا یا در قدام یا در خلف و یا در سطح کف پایی آن میباشد و باید بدانیم بیشترین چیزی که باعث این درد میشود، پوشیدن کفش تنگ است.
-
بدشکل شدن انگشتان پا:
انگشت چکشی نوعی خارج شدن از شکل طبیعی انگشتان پا است که بیشتر در اثر پوشیدن کفش تنگ ایجاد میشود که به صورت خم شدن مفاصل انگشتان پا و بد شکل شدن آنها است.
به خصوص کسانی که دیابت دارند بیشتر در معرض این امر می باشند. به خصوص در بچهها باید مواظب بود که به طور مرتب کفش جدید جهت آنها خریداری شود. چون پای آنها رشد میکند و کفش تنگ باعث کج شدن انگشتان آنها در سنین بالاتر میشود.
-
درد پا:
پوشیدن کفش تنگ باعث درد پا میشود. با گذشت زمان چربی موجود در کف پا و پاشنه نازک شده که باعث درد پا میشود. کفش تنگ این امر را تسریع میکند.
بنابراین بهخصوص هنگام ورزش یا استفاده از تردمیل در پوشیدن کفش خود وسواس داشته باشید.
کفشی بپوشید که تنگ نباشد. کف آن به اندازهی کافی padding داشته باشد. فضای کافی جهت انگشتان و طرفین کفش وجود داشته باشد. بهخصوص هنگام دویدن، پاشنهی پا به درستی در قسمت عقب کفش قرار بگیرد.
هنگام خرید کفش ورزشی دنبال ارزانی نروید. کفش مناسب و اندازهی پا با شرایط بالا تهیه فرمایید.
-
اثر کفش نامناسب در پای ورزشکاران:
پوشیدن کفش تنگ در دراز مدت باعث شرایطی در پا میشود که به آن پای ورزشکاران میگویند. که پایی خشک به همراه خارش و سوزش بین انگشتان پا یا در کف پا است که در اثر رشد قارچ ایجاد میشود. چون قارچ محیط گرم و مرطوب را دوست دارد و کفش تنگ باعث عرق پا میشود، این امر محیط را جهت رشد قارچ ایجاد میکند.
اگر دچار این عارضه شدید، پاها را روزانه شستشو دهید.
آنها را به خوبی خشک کنید و از داروهای ضد قارچ موضعی استفاده کنید و با پوشیدن کفش سبک و راحت و جا دار، به پا اجازهی نفس کشیدن بدهید و جورابها را مرتب عوض کنید.
-
فرو رفتن ناخن در گوشت:
فرو رفتن ناخن در پوست کنار انگشت حتی با پوشیدن جوراب تنگ هم ممکن است به وجود آید که معمولا شست پا گرفتار میشود. ناخن به مرور داخل پوست مجاورش رشد میکند و باعث درد و گاهی اوقات عفونت میشود.
پاهای خود را در آب گرم بگذارید و به آرامی پوست را از روی ناخن به عقب بکشید. با دقت ناخن را بگیرید. کفش تنگ را کنار بگذارید. ناخنها را خیلی کوتاه نکنید و آنها را به صورت منحنی در نیاورید.
-
کفش نامناسب و درد زانو
علاوه بر کمردرد، کفش نامناسب میتواند باعث درد مفاصل نیز شود. هنگامی که کفش از زیرساختهای حمایتی مناسبی برخوردار نیست، زانوها مجبور به خم شدن مضاعف هستند تا از کاهش شوکی که پاها با هر قدم برداشتن روی زمین سخت تحمل میکنند جلوگیری کند. این مورد باعث گرفتگی و سخت کار کردن عضلات جلوی ران میشود تا همچنان به حرکت کردن رو به جلوی شما کمک کنند. در طولانیمدت، این مشکل منجر به ایجاد آرتروز و درد زانو میشود.
چگونه کفش مناسب انتخاب کنیم؟
_ هنگام انتخاب کفش، آن را با جورابی بپوشید که هنگام انجام آن فعالیت میپوشید.
_ همیشه هنگام خرید کفش، از راهنمای اندازهگیری فروشگاه برای پا استفاده کنید. همچنین ممکن است که یکی از پاها کمی بزرگتر از پای دیگر باشد.
_ دقت کنید که تمامی انگشتان پا درون کفش آزادانه حرکت کنند. به یاد داشته باشید که هنگام راه رفتن یا دویدن، پا به مقداری فضا نیاز دارد که درون کفش حرکت کند.
_ هنگامی که برای اولین بار کفش را میپوشید باید احساس راحتی داشته باشید. به جمله « پا به آن عادت میکند» اعتماد نکنید.
_ هنگام خرید کفش، چند قدم با آن راه بروید یا بدوید، تا از راحت بودن آن مطمئن شوید.
_ پاشنه نباید هنگام راه رفتن در کفش بلغزد.
_ پهنای پا را نیز مانند طول آن در نظر بگیرید. اگر قسمت زیر پنجه پا حالت فشردگی داشته باشد، بهتر است که کفشی با عرض بیشتر را امتحان کنید. کفشهایی که نیم سایز بزرگتر هستند – اما پهنتر نیستند- مناسب نمیباشند.
_ درون کفش را بررسی کنید که برچسب، دوخت یا جسم دیگری در آن نباشد که باعث ایجاد ناراحتی در پا شود.
_ تخت کفش را نیز بررسی کنید. آیا به اندازه کافی محکم هستند که از پا در مقابل اجسام خطرناک محافظت کنند؟ آیا بطور مناسبی به بدنه چسبیدهاند؟ سعی کنید که کفش را روی فرش و روی سطوح سخت بپوشید و امتحان کنید.
نکته مهمی که هنگام خرید کفش بهتر است رعایت کنید، این است که حالت و شکل پا را رسم کنید و با خود داشته باشید. اگر کفش باریکتر یا کوتاهتر از اندازه پای شما بود، بهتر است آن را امتحان نکنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.